ESC Kalite Sertifikası

Avrupa Dayanışma Programı, 2021 ve 2022 yıllarındaki teklif çağrıları kapsamında sunulan Kalite Sertifikası (ESC50 ve ESC50-QLA) başvurularının değerlendirme süreci tamamlandı. 58 uygun başvuru, bağımsız dış uzmanlar tarafından kalite değerlendirmesi için seçildi. Değerlendirme sonucunda, 3 kurum ‘Lider’ rolü için, 18 kurum ise ‘Destekleyen’ ve/veya ‘Ev Sahibi’ rolü için Kalite Sertifikası almaya hak kazandı.
İlk Sen Ol Derneği olarak, Avrupa Dayanışma Programı’nın 2022 teklif çağrısı kapsamında ESC50 Kalite Sertifikası başvurusunda bulunduk. Başvurumuz, destekleyen ve ev sahibi rolü için kabul edilen 18 başvuru arasına girdi ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından akredite edildi.
Derneğimiz ESC programı kapsamında 2 ile 12 ay arasında gönüllü gençleri yurt dışına göndermeye ve yurt dışındaki gençlere ev sahipliği yapacaktır.
Dernek olarak, Türkiye Ulusal Ajansı’nın sağladığı imkanlar sayesinde gençlerin kapasitelerini artırarak, projelerde yer alabilecek nitelikte gençler yetiştirebilme fırsatı yakalamış bulunmaktayız. Bu vesileyle, Türkiye Ulusal Ajansı’na katkıları için dernek olarak teşekkür ediyoruz.

Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Nedir?

Avrupa Dayanışma Programı (ESC), gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen yeni bir Avrupa Birliği girişimidir. Gençleri daha kapsayıcı bir toplum oluşturmak, savunmasız insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara cevap vermek için bir araya getirmektir. Program, yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunmaktadır. Program, daha önce Avrupa Gönüllü Hizmeti olarak bilinen ve mevcut Erasmus+ altında yer alan Gönüllülük programına ve diğer AB finansman programlarına artı değer katmaktadır.
Bu Programa Katılarak Neler Kazanabilirsiniz?

1.      Gönüllü olarak ihtiyaç sahibi topluluklara yardım etme fırsatı elde edeceksiniz. Bu, ücretsiz bir hizmet olduğu için maaş almayacaksınız, ancak seyahat, barınma, yemek ve sigorta masraflarınız karşılanacaktır. Ayrıca, belirli bir miktar cep harçlığı da alacaksınız.

2.      Kişisel ve profesyonel gelişiminize katkıda bulunacak bir öğrenim deneyimi yaşayacaksınız. Gönüllülük deneyiminiz öncesinde, sırasında ve sonrasında eğitim alma fırsatınız olacaktır. Mentorlarınız net hedefler belirlemenize ve bu hedeflere nasıl ulaşacağınıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, dil ve kültürler arası becerilerinizi geliştirecek, kendi başınıza yaşamayı, zorluklarla başa çıkmayı ve ekip içinde çalışmayı öğreneceksiniz.

3.      Başka bir ülkede yaşamak ve keşfetmek, farklı kültürler hakkında bilgi edinmek ve yeni arkadaşlar edinmek gönüllülük deneyiminizin kaçınılmaz bir parçası olacaktır.

4.      Gönüllülük deneyiminiz, gönüllü olduğunuz kuruluşlara ve yerel topluluklara yeni fikirler ve çok kültürlü bir ruh taşıma imkanı sağlayacaktır.

5.      Avrupa Dayanışma Programı’nda yer alarak bir topluluğun parçası olacaksınız. Geri döndüğünüzde, eski gönüllülerden oluşan daha geniş bir toplulukla bağlantıda kalabilir, deneyimlerinizi paylaşabilir ve ülkedeki diğer genç bireylerle iletişim kurup onlara ilham verebilirsiniz.

6.      Gönüllü olarak katıldığınız bir projenin sonunda, katılımınızı belgeleyen bir sertifika sahibi olacaksınız.

Kalite Sertifika başvuru sonuçları için lütfen tıklayınız.